ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER LİMONLU VE ROKALI NOHUT PÜRESİ

Limonlu ve rokalı nohut püresi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu ve rokalı nohut püresi tarifi için malzemeler

  • 400 gr haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 200 gr krem peynir
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dilim dana jambon
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Roka
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Limonlu ve rokalı nohut püresi Nasıl Yapılır

Nohutu mutfak robotunda çekin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Salça, zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon, rendelenmiş sarımsakları nohuda ekleyip püre haline gelinceye kadar karıştırın. Püreyi sıkma torbasına doldurup servis kaselerine paylaştırın. Krem peyniri de aynı şekilde pürenin üzerine ince bir kat şeklinde sıkın. Jambonları ince doğrayıp tereyağında birkaç dakika pişirin ve roka yaprakları ile birlikte kaselerin üzerine yerleştirerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.