ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER GRANOLALI YOĞURT

Granolalı Yoğurt

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

2 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Granolalı Yoğurt Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı süzme yoğurt

Granola için

  • 3 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2/3 çay bardağı iri kırılmış badem
  • 2/3 çay bardağı iri kırılmış ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1/3 su bardağı bal
  • Yarım çay kaşığı badem aroması

Üzeri için

  • Taze orman meyveleri (Yaban mersini~böğürtlen~ahududu~Frenk üzümü)

Granolalı Yoğurt Nasıl Yapılır?

Yulaf ezmesi, badem, ceviz içi, esmer şeker, tuz ve vanilyayı geniş bir kapta harmanlayın. Bal ve badem aromasını ekleyip karıştırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Tepsiyi fırına yerleştirin ve her 15 dakikada bir karıştırarak önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Süzme yoğurdu hafif çırpıp servis tabaklarına alın. Üzerine soğuyan granoladan paylaştırın. Taze orman meyveleri ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!