ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ KONA HELVASI

Kona Helvası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kona Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı irmik Yarım su bardağı sıvıyağ 50 gr dolmalık fıstık 1 litre süt 3 su bardağı tozşeker Yarım çay bardağı gülsuyu 1 çorba kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı hindistancevizi

Kona Helvası Nasıl Yapılır?

Fıstığı sıvıyağda kavurun. İrmiği ekleyip 15 dakika daha kavurun ve tencereyi ocaktan alın. 

Ayrı bir kapta süt, şeker ve gülsuyunu karıştırarak ısıtın. İrmiğin bulunduğu tencereyi tekrar ocağa alın. Sütlü karışımı azar azar ekleyip karıştırarak pişirin. İrmik sütlü karışımı iyice çektikten sonra tencereyi ocaktan alın. 

Helvayı servis tabağına alıp üzerini kaşıkla düzleyin. Tarçın ve hindistancevizi serpin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!