ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ KEREVİZLİ LAHANA BOHÇASI

Kerevizli Lahana Bohçası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kerevizli Lahana Bohçası Tarifi İçin malzemeler

  • 3 küçük kereviz
  • 6 iri lahana yaprağı
  • Yarım limonun suyu
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 1.5 çay bardağı dolmalık pirinç
  • 1 kesme şeker
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 6-7 maydanoz sapı
  • Tuz
  • Karabiber

Kerevizli Lahana Bohçası Nasıl Yapılır?

  • Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Lahana yapraklarını kaynar tuzlu suya atıp çıkarın ve süzgece alın. Soğanları soyup kıyın. 
  • Bir çay bardağı zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Pirinci ekleyip kavurun.
  • Şeker, kuşüzümü, dolmalık fıstık, tuz ve karabiber serpip yarım çay bardağı sıcak su ilave edin.
  • Pirinçler diri kıvamda yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Kerevizleri süzün ve içlerini pirinçli karışımla doldurun. Lahana yapraklarını açıp her birinin ortasına bir kereviz dolması yerleştirin ve lahanayı bohça şeklinde sarıp ağız kısmını maydanoz saplarıyla bağlayın. 
  • Lahana bohçalarını tencereye dizip sıcak suyu ilave edin. Kalan zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sumağı ekleyin.
  • Su kaynayınca ateşi kısın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!