ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER VEJETARYEN YEMEK TARİFLERİ KABAK MÜCVER

Kabak mücver

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak mücver tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 kabak 2 dal dereotu 1

2 dal taze soğan 1 çorba kaşığı un (30 gr) 1 yumurta akı 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri ya da beyazpeynir Tuz

  • karabiber Kızartmak için sıvıyağ 

Kabak mücver Nasıl Yapılır

Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu ve taze soğanları yıkayıp kıyın.

 Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu, taze soğan ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.

Kızartmak için sıvıyağı tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:59:53

ınternette mucver yapılışını bayaıg araştırdım.Hepsi aynı tarıfı verıyor.Sorarım sıze mezecılerdekı mucver nıye farklı veya sızın resımlerınız...Defalarca denememe ragmen rengı çık kotu oluyor.AZ kızartsam çiğ kalıyor. çok kızartsam dışı kapkara oluyor. Sızınkılerın rengı ıle alakası yok. Ya püf noktasını dogru durust soyleyın yada hiç tarıf vermeyın...

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.