Tahinli Tatlı Çörek

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Tahinli Tatlı Çörek Tarifi İçin malzemeler
- 3 yufka
- 9 yemek kaşığı tahin
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurtanın sarısı
Üzeri için
- 1 tatlı kaşığı Ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı susam
Servis için
- Pudra şekeri
Tahinli Tatlı Çörek Nasıl Yapılır?
- Bir yufkayı tezgaha açın. Üzerine 2 yemek kaşığı tahin gezdirip yayın. 2 yemek kaşığı toz şeker serpip yufkayı ikiye katlayın. Katladığınız yufkaya 1 yemek kaşığı tahin sürüp, 1 yemek kaşığı toz şeker serpin.
- Yufkanın iki yanını 5’er santim katlayıp şeklini düzeltin. Yuvarlak kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın ve düz kenar altta kalacak şekilde, 5 santim boyunda dilimler kesin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız yufkaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine ayçiçek yağı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Çat kapı gelen misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz nefis tahinli tatlı tarifine göz atmayı unutmayın.

Dergide bu ay neler var?