ANASAYFA TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER TAHİNLİ TATLI ÇÖREK

Tahinli Tatlı Çörek

Tahinli tatlı çörek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tahinli Tatlı Çörek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yufka
  • 9 yemek kaşığı tahin
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurtanın sarısı

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı Ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı susam

Servis için

  • Pudra şekeri

Tahinli Tatlı Çörek Nasıl Yapılır?

  • Bir yufkayı tezgaha açın. Üzerine 2 yemek kaşığı tahin gezdirip yayın. 2 yemek kaşığı toz şeker serpip yufkayı ikiye katlayın. Katladığınız yufkaya 1 yemek kaşığı tahin sürüp, 1 yemek kaşığı toz şeker serpin. 
  • Yufkanın iki yanını 5’er santim katlayıp şeklini düzeltin. Yuvarlak kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın ve düz kenar altta kalacak şekilde, 5 santim boyunda dilimler kesin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız yufkaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine ayçiçek yağı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Çat kapı gelen misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz nefis tahinli tatlı tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!