ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER TAHİN DOLGULU VE SUSAMLI BİSKÜVİLER

Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • Yarım paket hamur kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

İç harcı için

  • 1 su bardağı kadar tahin
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Kenarları için

  • Kavrulmuş susam

Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler Nasıl Yapılır

Ayçiçek yağı ve yumurtayı mikserle çırpın. Pudra şekeri, mısır nişastası, un, hamur kabartma tozu ekleyip yoğurun. Merdane ile ince açın ve yuvarlak bir kalıp ile parçalar kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Tahin ve pudra şekeri iyice karıştırın. İki kurabiye arasına tahin sürerek birbirine yapıştırın. Kenarlarına da tahin sürün ve kavrulmuş susama bulayarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.