Pekmezli Bulgur Tatlısı

Pekmezli Bulgur Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Pekmezli Bulgur Tatlısı için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 3 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 karanfil
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • Toz fıstık
  • Fındık
  • Nar
Pekmezli Bulgur Tatlısı

Nasıl Yapılır

Su, şeker, pekmez ve karanfili tencerede kaynatın. Bulguru ekleyip şişinceye kadar kısık ateşte pişirin. Nişastayı suda çözdürüp yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Vanilya, tarçın, ceviz içi ekleyin ve kıvamı koyulaşınca ocaktan alarak kaseye aktarın. Soğuduktan sonra üzerini isteğe göre fıstık, fındık, nar, ceviz ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo