ANASAYFA TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER PEKMEZLİ BULGUR TATLISI

Pekmezli Bulgur Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pekmezli Bulgur Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 3 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 karanfil
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • Toz fıstık
  • Fındık
  • Nar

Pekmezli Bulgur Tatlısı Nasıl Yapılır?

Su, şeker, pekmez ve karanfili tencerede kaynatın. Bulguru ekleyip şişinceye kadar kısık ateşte pişirin. Nişastayı suda çözdürüp yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Vanilya, tarçın, ceviz içi ekleyin ve kıvamı koyulaşınca ocaktan alarak kaseye aktarın. Soğuduktan sonra üzerini isteğe göre fıstık, fındık, nar, ceviz ile süsleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!