ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ TARÇINLI VE KAYISILI KÖY PİLİCİ

Tarçınlı Ve Kayısılı Köy Pilici

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tarçınlı Ve Kayısılı Köy Pilici Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kemiksiz piliç but 1 çorba kaşığı tereyağı 5-6 kuru kayısı 2 çubuk tarçın 1 su bardağı tavuk suyu 1 kadeh beyaz şarap Tuz
  • taze çekilmiş karabiber

Tarçınlı Ve Kayısılı Köy Pilici Nasıl Yapılır?

Az miktarda tereyağını bakır tavada eritin. Tavuk budunu ilave edip çevirerek 5-6 dakika kızartın. Tuz ve karabiberi ekleyip budu tavadan alın. 

Tavadaki yağı süzerek bir kaba aktarıp daha sonra kullanmak üzere ayırın. Kayısı ve tarçınları aynı tavaya alıp hafif ateşte 2-3 dakika kızartın. Tavuk budunu, ayırdığınız yağı, tavuk suyunu ve şarabı ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekip sosu koyulaşıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!