ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER SOS TARİFLERİ REMOULADE SOS

Remoulade sos

Remoulade sos

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Remoulade sos tarifi için malzemeler

  • 200 g mayonez
  • 2 yemek kaşığı taneli hardal
  • 1 yemek kaşığı dijon hardal
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı worcestershire sosu
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 5-6 arpacık soğan
  • 3-4 sap taze soğan
  • 2 sap kereviz
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Tuz

Remoulade sos Nasıl Yapılır

  • Derin bir kasede mayonezi, hardalları, limon suyu, worcestershire sosu ve üzüm sirkesini karıştırın. Arpacık soğanları minik küpler halinde ince doğrayın. Taze soğan, sap kereviz ve maydanozu ince kıyın. Doğradığınız arpacık soğanları ve ince kıydığınız yeşillikleri mayonezli karışıma ekleyin. Ezilmiş sarımsağı, tuz ve baharatları ilave edip iyice özdeşleşene kadar karıştırıp servis yapın.
    SERVİS ÖNERİSİ: Remoulade sos, balık ve deniz ürünleriyle çok uyumlu olmasının yanı sıra kırmızı et ile de servis edilebilir.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.