ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER SOS TARİFLERİ KEÇİ PEYNİRLİ BAL KABAĞI VE ROKA SOS

Keçi peynirli bal kabağı ve roka sos

Keçi peynirli bal kabağı ve roka sos

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keçi peynirli bal kabağı ve roka sos tarifi için malzemeler

  •  1/2 demet roka
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 yemek kaşığı su
  • 1-2 diş sarımsak
  • 300-400 g soyulmuş bal kabağı (Küçük küpler halinde kesilmiş)
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 200 g keçi büş peyniri
  • 8-10 yemek kaşığı krema
  • Bir-iki tutam tuz, biber

Keçi peynirli bal kabağı ve roka sos Nasıl Yapılır

  • Sos için roka yaprakları, zeytinyağı, su, sarımsak ve 1-2 tutam tuzu pürüzsüz bir kıvam alana dek mutfak robotundan geçirin ve tuzunu ayarlayıp buzdolabına kaldırın. Keçi büş peynirini krema ile ezerek koyu kıvamlı bir krem peynir hazırlayın. Kullandığınız peynire göre krema oranı değişkenlik gösterebilir. Bir tavaya 1 parmak kızartma yağı koyup ısıtın. Sıcak yağda, bal kabaklarını 4-5 dakika, renkleninceye dek pişirin. Fazla yağlarını bırakmaları için kağıt havlu üzerine aktarın. Tuz ve biber serpin. Kızartmak yerine, dilerseniz az yağlanmış bal kabaklarını 200 derece fırında, 15-20 dakika pişirebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.