KARİDESLİ DİP SOS

6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 4 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karidesli dip sos tarifi için malzemeler
  • 250 gr ayıklanmış karides4 su bardağı su1 limon125 gr tereyağı2 yumurta2 çorba kaşığı mayonezBirkaç damla Tabasco sosu1 çay kaşığı kekikTuz
  • karabiberSüsleme için:1 yeşil elma6 dilim tost ekmeğiBirkaç nane yaprağı
Karidesli dip sos hazırlanışı

Dört su bardağı suyu tencerede kaynatın. 1 limonun suyunu sıkıp kaynamakta olan suya ilave edin. Karidesleri ekleyip 4 dakika haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Robota alıp ezerek püre haline getirin.

Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Hazırladığınız karides püresine ekleyip köpüklü bir krema kıvamına gelinceye kadar robotta 2 dakika karıştırın. Karışımı derin bir kâseye alın. 

Yumurtaları ayrı bir kâseye kırıp çırpın. Mayonez, tabasco sosu, tuz, karabiber ve kekiği ilave edip düzgün bir karışım oluncaya kadar çırpmaya devam edin. Elmayı kabuğuyla dilimleyin.

Mayonezli sosu karides püresiyle karıştırıp buzlukta 2 saat bekletin. Çözülünce küçük sos kaselerine alın. Ekmekleri kalp şeklinde kesip kızartın. Nane, ekmek ve elma dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!