Fıstıklı Ve Romlu Sos

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Fıstıklı Ve Romlu Sos
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fıstıklı Ve Romlu Sos için

Malzemeler

  • 350 gr esmer şeker
  • 125 ml su
  • 85 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı rom (isteğe bağlı)
  • 125 ml çırpılmış krema
  • 85 gr kırılmış yer fıstığı
Fıstıklı Ve Romlu Sos

Nasıl Yapılır

Kek ya da çeşitli bisküvilerle birlikte servis yapıp misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Su ve şekeri sos tenceresine alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Romu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kremayı ilave edip iyice özleşene kadar karıştırın. Fıstıkları ekleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo