ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ FISTIKLI VE ROMLU SOS

Fıstıklı Ve Romlu Sos

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fıstıklı Ve Romlu Sos Tarifi İçin malzemeler

  • 350 gr esmer şeker
  • 125 ml su
  • 85 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı rom (isteğe bağlı)
  • 125 ml çırpılmış krema
  • 85 gr kırılmış yer fıstığı

Fıstıklı Ve Romlu Sos Nasıl Yapılır?

Kek ya da çeşitli bisküvilerle birlikte servis yapıp misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Su ve şekeri sos tenceresine alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Romu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kremayı ilave edip iyice özleşene kadar karıştırın. Fıstıkları ekleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!