ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ FESLEĞENLİ DOMATES SOSU

Fesleğenli Domates Sosu

Fesleğenli domates sosu

Sevgili Ekrem Çağatay’dan fesleğenli domates sosu tarifini sizlere sunuyoruz. Her mutfağın vazgeçilmezi olan domates sosunu, bu kez fesleğen ve rezene ile zenginleştirdik. Makarna, sulu yemek, fırın yemeklerinde kullanılan fesleğenli domates sosunu, cam kavanozlara koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Domates sosla yapabileceğiniz nefis domates soslu spagetti, domates soslu pirzola ve domates soslu patates tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fesleğenli Domates Sosu Tarifi İçin malzemeler

  • 3 kg domates (Kabuğu soyulmuş ve iri küp halinde kesilmiş)
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 10 diş sarımsak
  • 3 dal taze biberiye
  • 4 dal taze kekik
  • 1/4 dal taze fençel (Rezene)
  • 10 yaprak taze fesleğen
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze karabiber (Çekilmiş)
  • 1 çay kaşığı acı toz biber

Fesleğenli Domates Sosu Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını bir tencereye alarak ısıtın. Sarımsak, biberiye, taze kekik ve fençeli bütün halinde ilave edin ve 2-3 dakika kadar kavurun.
  • 3 dakika sonra zeytinyağın içinden hepsini alın ve tencereye domatesi ekleyin. Tuz ilave ettikten sonra ara sıra karıştırarak domatesi 1 saat kadar kaynatın.
  • Daha sonra bir el blenderı yardımıyla domatesi sos haline getirin ve diğer tüm malzemeyi ilave ederek yeniden blenderdan geçirin. Soğumaya bırakın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!