ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ DOMATES SOSLU PİRZOLA

Domates Soslu Pirzola

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Domates Soslu Pirzola Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg kemikli pirzola
  • 2 soğan
  • 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • 3 çeri domates
  • 3 sivri biber

Kızartmak için

  • Sızma zeytinyağı

Domates Soslu Pirzola Nasıl Yapılır?

Pirzolaları sızma zeytinyağında hafif kızartın. Yemeklik doğradığınız soğanı sızma zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Hafif kızarttığınız pirzolalara rendelenmiş domatesi ekleyin. Etlerin üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp çeri domatesleri ve sivri biberleri ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.