Domates salçası

Kaç
Kişilik
0 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Domates salçası tarifi için malzemeler
- 5 kg domatesTuz
Domates salçası Nasıl Yapılır
Domatesleri yıkayıp sap kısımlarını kesin ve iri iri doğrayın. Geniş bir tencereye alıp orta ateşte ara sıra karıştırarak kendi suyuyla kaynatın. Domatesler iyice yumuşayınca süzgeçten geçirin.
Domates püresini geniş tepsilere yayıp güneş alan bir yere yerleştirin. Günde 1-2 saat arayla tahta kaşıkla karıştırarak suyunun buharlaşmasını sağlayın. Geceleri içeriye alıp gündüzleri güneşe çıkararak suyu tamamen gidene kadar salçayı koyulaştırın. Tuz ilave edip karıştırın. Kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın. Serin yerde muhafaza edin.
Domates püresini geniş tepsilere yayıp güneş alan bir yere yerleştirin. Günde 1-2 saat arayla tahta kaşıkla karıştırarak suyunun buharlaşmasını sağlayın. Geceleri içeriye alıp gündüzleri güneşe çıkararak suyu tamamen gidene kadar salçayı koyulaştırın. Tuz ilave edip karıştırın. Kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın. Serin yerde muhafaza edin.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!