ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ CEVİZLİ SOS

Cevizli Sos

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Sos Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 soğan
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 3 defne yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • 6 dilim ekmek
  • 50 gr ceviz içi

Cevizli Sos Nasıl Yapılır?

Süt, kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş soğan, tereyağı, muskat, defne yaprağı ve kabukları soyulmuş sarımsakları tencereye alın. Süt kaynamaya başlayınca ateşi kısıp soğan ve sarımsak yumuşayıncaya kadar arada bir karıştırarak pişirin. Defne yapraklarını tencerenin içinden çıkarıp karışımı ılınmaya bırakın.

Kabuk kısımları kesilmiş ekmek dilimleri ve ceviz içini ekleyip karışımı havanda veya mutfak robotunda ezin. Yarım ceviz içleri ile süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!