Cevizli Sos

Cevizli Sos
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Cevizli Sos için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 soğan
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 3 defne yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • 6 dilim ekmek
  • 50 gr ceviz içi
Cevizli Sos

Nasıl Yapılır

Süt, kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş soğan, tereyağı, muskat, defne yaprağı ve kabukları soyulmuş sarımsakları tencereye alın. Süt kaynamaya başlayınca ateşi kısıp soğan ve sarımsak yumuşayıncaya kadar arada bir karıştırarak pişirin. Defne yapraklarını tencerenin içinden çıkarıp karışımı ılınmaya bırakın.

Kabuk kısımları kesilmiş ekmek dilimleri ve ceviz içini ekleyip karışımı havanda veya mutfak robotunda ezin. Yarım ceviz içleri ile süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo