Taratorlu Mantar Pane

Taratorlu Mantar Pane
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Taratorlu Mantar Pane için

Malzemeler

  • 2 su bardağı kültür mantarı
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yumurta

Tarator sos için

  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 4~5 dal maydanoz
  • 3 dilim ekmek içi
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı hardal

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Taratorlu Mantar Pane

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Mantarları temizleyip yıkayın. Bir tencerede ayçiçeği yağını kızdırın. Mantarları bütün olarak önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son rendelenmiş parmesan peyniri ile karıştırılmış galeta ununa bulayıp kızartın.

Sos için, bir kapta ince kıyılmış maydanoz, hardal, mayonez, zeytinyağı, ufalanmış ekmek içi, dövülmüş sarımsak ve limon suyunu iyice karıştırın. Mantarları sosla birlikte servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo