ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER TARATORLU MANTAR PANE

Taratorlu Mantar Pane

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Taratorlu Mantar Pane Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı kültür mantarı
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 yumurta

Tarator sos için

  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 4~5 dal maydanoz
  • 3 dilim ekmek içi
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı hardal

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Taratorlu Mantar Pane Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Mantarları temizleyip yıkayın. Bir tencerede ayçiçeği yağını kızdırın. Mantarları bütün olarak önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son rendelenmiş parmesan peyniri ile karıştırılmış galeta ununa bulayıp kızartın.

Sos için, bir kapta ince kıyılmış maydanoz, hardal, mayonez, zeytinyağı, ufalanmış ekmek içi, dövülmüş sarımsak ve limon suyunu iyice karıştırın. Mantarları sosla birlikte servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!