ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER SEBZELİ VE PEYNİRLİ KEK

Sebzeli Ve Peynirli Kek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli Ve Peynirli Kek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 10~12 yaprak ıspanak
  • 1 patates
  • 1 yumurta
  • 125 gr kaşarpeyniri
  • 125 gr beyazpeynir
  • 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 çay bardağı krema

Hamur için

  • 125 gr margarin
  • 10 çorba kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sebzeli Ve Peynirli Kek Nasıl Yapılır?

Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Patatesi yıkayıp tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın. Kabuğunu soyup irice rendeleyin.

Hamur için unu yoğurma kabına eleyin. Kabartma tozu ve tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp margarin ve yoğurdu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında bir saat bekletin.

Ispanağı temizleyip bol suyla yıkayın ve kıyın. Ispanak ve rendelenmiş patatesi yağsız olarak tavada suyunu çekene kadar kavurun. Ocaktan alıp tuz ve toz kırmızıbiberle tatlandırın.

Hamuru buzdolabından çıkarın. Beyazpeyniri ve kaşarpeynirini rendeleyin. Peynirleri ve hazırladığınız ıspanaklı patatesli karışımı hamura ilave edip tekrar yoğurun.

Bir kapta yumurta ve kremayı çırpın. Hamuru kelepçeli kalıbın içine yerleştirin. Yumurtalı karışımı hamurun üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 170 derece ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp dilimleyin. Dilerseniz yanında kremayla servis yapın.

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda...

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!