ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER SAFRANLI PİRİNÇ TURTASI

Safranlı Pirinç Turtası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Safranlı Pirinç Turtası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 kase konserve bezelye
  • 2 soğan
  • 1 kahve fincanı margarin
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 3 çay kaşığı safran
  • 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 kare dilim taze kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • Tuz

Safranlı Pirinç Turtası Nasıl Yapılır?

  • Pirinci tuzlu suda 10 dakika bekletin. Bol suda yıkayıp süzün. Bezelyenin suyunu süzün.
  • Soğanları küçük küçük doğrayın. Margarini tavada eritip soğanları soteleyin. 
  • Önce pirinci sonra bezelyeleri tavaya ekleyip hafif kavurun. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın kalıbını yağlı kağıtla döşeyin ve içine galeta unu serpin. 
  • Sıcak suyu ve safranı ayrı bir kasede karıştırıp kavrulmakta olan pirince ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilınınca peynir rendesi ve tuz serpip harmanlayın. 
  • Karışımı üç eşit parçaya bölün. Kalıba bir kat karışım döküp üzerine 3 dilim peynir kapatın.
  • Kalan malzemeyi aynı şekilde kalıba yerleştirin. Sıcak fırında 10-15 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!