Safranlı Pirinç Turtası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Safranlı Pirinç Turtası Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 kase konserve bezelye
- 2 soğan
- 1 kahve fincanı margarin
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 3 çay kaşığı safran
- 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 4 kare dilim taze kaşar peyniri
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- Tuz
Safranlı Pirinç Turtası Nasıl Yapılır?
- Pirinci tuzlu suda 10 dakika bekletin. Bol suda yıkayıp süzün. Bezelyenin suyunu süzün.
- Soğanları küçük küçük doğrayın. Margarini tavada eritip soğanları soteleyin.
- Önce pirinci sonra bezelyeleri tavaya ekleyip hafif kavurun. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın kalıbını yağlı kağıtla döşeyin ve içine galeta unu serpin.
- Sıcak suyu ve safranı ayrı bir kasede karıştırıp kavrulmakta olan pirince ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilınınca peynir rendesi ve tuz serpip harmanlayın.
- Karışımı üç eşit parçaya bölün. Kalıba bir kat karışım döküp üzerine 3 dilim peynir kapatın.
- Kalan malzemeyi aynı şekilde kalıba yerleştirin. Sıcak fırında 10-15 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR