ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER ROKFOR PEYNİRLİ PROFİTEROL

Rokfor peynirli profiterol

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Rokfor peynirli profiterol tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 4 yumurta
  • 1 tutam tuz

İç malzeme için

  • 200 gr rokfor peyniri
  • Frenk soğanı
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Rokfor peynirli profiterol Nasıl Yapılır

Lezzet Davet sofralarınız için harika tarifler sunuyor. Margarin ile suyu bir tencerede kaynatın. Un ve tuz ekleyip karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpın.

Hamuru krema sıkma torbasına doldurup fırın tepsisine minik toplar şeklinde aralıklı olarak sıkın. 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarmadan soğumasını bekleyin.

Diğer tarafta rokfor peyniri, krema ve ceviz içini bir kasede iyice karıştırın. Karışımı krema sıkma torbasına aktarın ve profiterol toplarının altından batırarak içlerini doldurun. Üzerlerine peynir karışımından bir miktar sürüp birer frenk soğanı ve ceviz yerleştirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.