ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER PEYNİRLİ PATLICAN

Peynirli Patlıcan

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli Patlıcan tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 bostan patlıcanıYarım kg kuzu kuşbaşı2 soğan2 diş sarımsak4 domates2 çorba kaşığı margarin1 su bardağı sıcak su6 dilim kaşar peyniriKızartmak için sıvıyağ2

3 dal maydanozTuz

  • karabiber

Peynirli Patlıcan Nasıl Yapılır

Bostan patlıcanları alacalı soyup enine ikiye kesin. Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletip süzün ve kurulayın. İçlerini bıçakla keserek çıkarın, patlıcanları bol yağda kızartın.

Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Sarımsakları ezin. 3 domatesin kabuğunu soyup küçük küpler halinde doğrayın. Kalan domatesin kabuğunu soyup ince halkalar halinde dilimleyin. Maydanozu yıkayıp kıyın.

Margarini bir tavada eritip soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Eti ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Domates, tuz, karabiber ve suyu ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Patlıcanları fırın kabına yerleştirip etli karışımla içlerini doldurun. Birer dilim kaşar peyniri ve domates ile üzerlerini kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında peynir kızarıncaya kadar pişirin. Maydanozla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.