ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER LOR PEYNİRLİ VE SUCUKLU LAZANYA

Lor Peynirli Ve Sucuklu Lazanya

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lor Peynirli Ve Sucuklu Lazanya Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 10 lazanya
  • Yarım kangal sucuk
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı lor peyniri
  • 3 domates
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için

  • 60 gr tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 salçalık kırmızıbiber

Lor Peynirli Ve Sucuklu Lazanya Nasıl Yapılır?

Sucuğu ince doğrayın ve tavada pişirin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğradıktan sonra sucuklara ekleyin. Tereyağını ilave ederek 3-4 dakika soteleyin ve ocaktan alın. Beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederken azar azar sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Kare fırın kabının tabanını hafifçe yağlayın ve 2 lazanya yaprağını yerleştirin. Üzerine beşamel sos döküp lor peynirinin yarısını serpiştirin. Üzerini lazanya yaprakları ile kapatıp beşamel sos dökün. Sucuklu karışım ile kaşar peynirinin yarısını yayın. Malzemenin kalan yarısı ile işlemi tekrarlayın. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip ince doğrayın ve lazanyanın üzerine serpiştirin. 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!