ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER LOR PEYNİRİ DOLGULU KABAKLAR

Lor Peyniri Dolgulu Kabaklar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lor Peyniri Dolgulu Kabaklar Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gr lor peyniri
  • 1 domates
  • 1 arpacık soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 dilim tost ekmeği
  • 4 tatlı kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Lor Peyniri Dolgulu Kabaklar Nasıl Yapılır?

Kabakları yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve üzerini geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çekirdekli kısmını küçük bir kaşık yardımı ile çıkartın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tost ekmeklerini fırın ızgarasında önlü arkalı kızartın ve soğuduktan sonra mutfak robotunda kırıntı haline gelinceye kadar çekin. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra küçük küp şeklinde doğrayın. Soğanı çok küçük doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Lor peynirini bir kaseye alıp rendelenmiş sarımsak, domates, soğan, yumurta sarısı, tuz, karabiber ekleyerek karıştırın. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Lor peyniri karışımını kabakların içlerine paylaştırın. Ekmek kırıntısı ve parmesan peyniri rendesi serpiştirip fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!