ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER KURUTULMUŞ DOMATESLİ EDREMİT PEYNİR SALAMURA

Kurutulmuş domatesli Edremit peynir salamura

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kurutulmuş domatesli Edremit peynir salamura tarifi için malzemeler

  • 350 gr Edremit sepet peyniri ya da köy peyniri
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Kurutulmuş mercan köşk yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 4 küçük kırmızıbiber
  • Birkaç dal biberiye
  • 125 gr domates kurusu
  • Zeytinyağı

Kurutulmuş domatesli Edremit peynir salamura Nasıl Yapılır

Peynirin nemini kağıt havlu ile alın ve küp şeklinde doğrayın. Sterilize edilmiş büyük bir kavanozun tabanına karabiber, mercanköşk yaprağı, kişniş tohumu serpiştirin. Peynir, kırmızıbiber, biberiye ve domates kurularını kavanoza yerleştirin. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı doldurup kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabında soğutun. 1 – 2 ay buzdolabında bozulmadan saklayabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.