ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER SEBZELİ VE ANTEP FISTIKLI PİLAV

Sebzeli ve Antep fıstıklı pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli ve Antep fıstıklı pilav tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr kabuğu soyulmuş balkabağı
  • 2 soğan
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 8 parça kurutulmuş domates
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 300 gr basmati pirinci
  • 600 ml sebze suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı muskat
  • 25 gr tereyağı
  • Tuz

Süslemek için

  • 50 gr Antep fıstığı içi
  • Nane yaprakları

Sebzeli ve Antep fıstıklı pilav Nasıl Yapılır

Balkabağını ve kurutulmuş domatesleri küçük kareler şeklinde kesin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip balkabağı gibi doğrayın. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Ayçiçek yağını tencerede ısıtıp soğan, kurutulmuş domates ve biberleri hafifçe kavurun. Balkabaklarını ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ekleyin. 1-2 kez çevirip sebze suyu, tarçın, muskat ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başladığında tereyağını ilave edip ocağı kısın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pilavı demlendirin. Nane yaprakları ve Antep fıstıklarını ekleyip harmanlayın. Sıcak servis yapın.


Bal kabağı:
Lifli meyveler kategorisinde yer alan balkabağı magnezyum, sodyum gibi madensel elementler açısından zengindir. Türk mutfağında yaygın olarak tatlısı yapılsa da farklı birçok tarifte de kullanılabilir.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.