Kivili Tartolet

Kivili Tartolet
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kivili Tartolet için

Malzemeler

Hamur Malzemesi:

  • 3.5 su bardağı un
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 300 gr margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Krema için:

  • 2 poşet toz krem şanti
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı süt kreması

İç malzemesi:

  • 8 kivi
  • 100 gr jöle
Kivili Tartolet

Nasıl Yapılır

Un, pudra şekeri, eritilmiş margarin, yumurta, toz fındık ve tarçını mikserle 5 dakika karıştırıp tart hamurunu hazırlayın. Bisküvi kalıbı veya bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesip küçük tartölet kalıplarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip 20-25 dakika soğumaya bırakın. 

Süt ile toz kremşantiyi çırpın. Süt kremasını ilave edip tekrar çırpın. Hazırladığınız kremayı tartöletlerin içine doldurun. 

Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kivileri yarım halkalar halinde dilimleyip tartöletlerin üzerine gül şeklinde yerleştirin. Üzerlerine jöle sürüp servis yapın.

Afiyet olsun.

Farklı bir alternatifi olan kivili tart tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo