ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER FINDIK KREMALI HALKALAR

Fındık Kremalı Halkalar

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Fındık Kremalı Halkalar Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 75 gr margarin
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1.5 su bardağı su
  • 3 yumurta

Krema için

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3/4 su bardağı toz fındık

Üzeri için

  • Pudra şeker

Fındık Kremalı Halkalar Nasıl Yapılır?

Enerji kaynağı fındıkla muhteşem tarifler. Margarin, şeker, tuz ve suyu tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca unu ekleyip iyice karıştırın ve 3-4 dakika pişirin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Yumurtaları teker teker kırarak mikserle iyice karıştırın.

Hamuru düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye simit şeklinde sıkın. 170 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ve fırının içinde soğumaya bırakın.

Krema için, süt, şeker, un ve vanilyayı karıştırın. Orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp içine toz fındık ekleyin. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun.

Halkaları enlemesine ortadan ikiye kesin ve arasına krema sıkın. Üzerine pudra şeker serpişitrin. Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!