ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER EV USULÜ CEZERYE

Ev Usulü Cezerye

Ev usulü cezerye

Havuçlu tarifler sayfamızdan en lezzetli tariflere ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ev Usulü Cezerye Tarifi İçin malzemeler

  • 4 havuç
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • Hindistan cevizi

Ev Usulü Cezerye Nasıl Yapılır?

  • Havuçları temizleyip rendeleyin. Üzerine toz şeker ve yarım su bardağı su ilave edip kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Un ve nişastayı ayrı bir kapta yarım bardak suyla karıştırıp havuçlu karışıma ekleyin.
  • Macun kıvamına gelince içine ceviz ve fındık ilave edip karıştırın.
  • Ocaktan alıp içi hafifçe ıslatılmış kubbe şeklindeki bir kaba dökün. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis tabağına ters çevirerek alın.
  • Ucu ıslatılmış bir bıçakla dilimleyip üzerini yarım cevizlerle süsleyin ve servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!