Ev Usulü Cezerye

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Ev Usulü Cezerye

Havuçlu tarifler sayfamızdan en lezzetli tariflere ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ev Usulü Cezerye için

Malzemeler

  • 4 havuç
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • Hindistan cevizi
Ev Usulü Cezerye

Nasıl Yapılır

  1. Havuçları temizleyip rendeleyin. Üzerine toz şeker ve yarım su bardağı su ilave edip kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Un ve nişastayı ayrı bir kapta yarım bardak suyla karıştırıp havuçlu karışıma ekleyin.
  3. Macun kıvamına gelince içine ceviz ve fındık ilave edip karıştırın.
  4. Ocaktan alıp içi hafifçe ıslatılmış kubbe şeklindeki bir kaba dökün. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis tabağına ters çevirerek alın.
  5. Ucu ıslatılmış bir bıçakla dilimleyip üzerini yarım cevizlerle süsleyin ve servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo