Ev Usulü Cezerye
Havuçlu tarifler sayfamızdan en lezzetli tariflere ulaşabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Ev Usulü Cezerye Tarifi İçin malzemeler
- 4 havuç
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
- Hindistan cevizi
Ev Usulü Cezerye Nasıl Yapılır?
- Havuçları temizleyip rendeleyin. Üzerine toz şeker ve yarım su bardağı su ilave edip kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Un ve nişastayı ayrı bir kapta yarım bardak suyla karıştırıp havuçlu karışıma ekleyin.
- Macun kıvamına gelince içine ceviz ve fındık ilave edip karıştırın.
- Ocaktan alıp içi hafifçe ıslatılmış kubbe şeklindeki bir kaba dökün. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis tabağına ters çevirerek alın.
- Ucu ıslatılmış bir bıçakla dilimleyip üzerini yarım cevizlerle süsleyin ve servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR