ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER ÇITIR YULAF VE KURUYEMİŞ

Çıtır yulaf ve kuruyemiş

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çıtır yulaf ve kuruyemiş tarifi için malzemeler

  • 450 gr yulaf ezmesi
  • 250 gr tuzsuz badem fındık karışımı
  • 50 gr iri rendelenmiş Hindistan cevizi
  • 1 tutam tuz
  • Yarım su bardağı (225 gram) bal
  • 1 yemek kaşığı fındık yağı
  • 50 gram sütlü çikolata
  • 50 gram bitter çikolata
  • Draje çikolata

Çıtır yulaf ve kuruyemiş Nasıl Yapılır

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Fındıkları ve bademleri iri parçalar şeklinde doğrayın. İri kıyılmış Hindistan cevizi ve tuzu ekleyip harmanlayın. Bal ve fındık yağını ekleyip tekrar harmanlayın. Karışımı yağlı kağıdın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında her 10 dakikada bir karıştırarak 30 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp arada karıştırarak soğutun. Küçük parçalar şeklinde kırılmış ve draje çikolataları ekleyin. Üzerine süt ekleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.