ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER ANTEP FISTIKLI VE FINDIKLI MİNİ KEKLER

Antep fıstıklı ve fındıklı mini kekler

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep fıstıklı ve fındıklı mini kekler tarifi için malzemeler

  • 6 yumurta akı
  • 100 gr tereyağı
  • 75 gr ince çekilmiş fındık içi
  • 35 gr iri kırılmış Antep fıstığı içi
  • 240 gr pudra şekeri
  • 75 gr un
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 50 gr bütün Antep fıstığı içi

Antep fıstıklı ve fındıklı mini kekler Nasıl Yapılır

Yumurta aklarını bir kaseye alın. Mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Tereyağı, ince çekilmiş fındık içi, iri kırılmış Antep fıstığı, pudra şekeri, un ve gül suyunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Kek harcını içleri yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Üzerlerine bütün Antep fıstıklarını serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.


Fındık: Beden ve zihin yorgunluğunu gideren, besleyici değeri yüksek ve kalp sağlığına dost fındık, ülkemizde en çok sevilen yemişlerin başında gelir.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.