Antep Fıstıklı Ve Fındıklı Mini Kekler

Antep Fıstıklı Ve Fındıklı Mini Kekler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Antep Fıstıklı Ve Fındıklı Mini Kekler için

Malzemeler

  • 6 yumurta akı
  • 100 gr tereyağı
  • 75 gr ince çekilmiş fındık içi
  • 35 gr iri kırılmış Antep fıstığı içi
  • 240 gr pudra şekeri
  • 75 gr un
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 50 gr bütün Antep fıstığı içi
Antep Fıstıklı Ve Fındıklı Mini Kekler

Nasıl Yapılır

Yumurta aklarını bir kaseye alın. Mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Tereyağı, ince çekilmiş fındık içi, iri kırılmış Antep fıstığı, pudra şekeri, un ve gül suyunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Kek harcını içleri yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Üzerlerine bütün Antep fıstıklarını serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.


Fındık: Beden ve zihin yorgunluğunu gideren, besleyici değeri yüksek ve kalp sağlığına dost fındık, ülkemizde en çok sevilen yemişlerin başında gelir.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo