ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ SEBZE KROKET

Sebze Kroket

Sebze Kroket

Sebze kroket, kabak, pırasa, havuç ve patates ile hazırlanan bir köfte çeşididir. Hazırlanan karışıma şekil verildikten sonra una batırılır ve kızartılır. İsteğe göre fırında pişirmek de mümkündür. Sebze kroket yapımında kaşar peyniri kullanarak aromasını arttırabilirsiniz. Ana yemeklerin yanında sunulan sebze kroketi, sevdiğiniz farklı sebzelerle de hazırlayabilirsiniz. Listedekiler hazırsa, sebze kroket nasıl yapılır, sebzeli kroketin püf noktaları nelerdir, birlikte görelim.

Alternatif olarak kaşar kroket ve hodan kroket tarifini de deneyin.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebze Kroket Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 adet pırasa (beyaz kısmı)
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Sosis (isteğe göre)
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
  • Mısır unu
  • 1 adet yumurta

Sebze Kroket Nasıl Yapılır?

  • Patates, havuç ve kabağı rendeleyerek bir kabın içerisine alın.
  • Pırasanın beyaz kısımlarını ince ince doğrayın. Sebzelerin üzerine çok az su koyun ve haşlayın.
  • Sebzeler haşlanırken kaşar peyniri de rendeleyin.
  • Sebzeler haşlandıktan sonra suyunu süzün.
  • Sosis ekleyecekseniz, sosisi de rendeleyin.
  • Tüm malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın. Üzerini streç film ile örtün, yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Yumurtayı bir kaseye kırın ve çırpın. Dinlenen karışıma yoğurarak şekil verin.
  • Sebzeli karışımı uzun ince veya yuvarlak bir şekilde toplara ayırın.
  • Sebzeli topları önce yumurtaya, ardından mısır ununa batırarak tabağa alın.
  • Sıvıyağı kızdırdıktan sonra, hazırladığınız topları arkalı önlü kızartın.
  • Sebzeli kroketleri yemeklerin yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sebze Kroket Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sebzeleriniz orta boyutlardaysa, un miktarını azaltabilirsiniz.
  • Harç ilk önce yumuşak bir kıvamdadır. Mısır ununa batırdıktan sonra kıvamı yerine gelir.
  • Eğer kroketleriniz arttıysa, yumurta ve mısır unu karışımına bulayarak buzdolabı poşetine koyun. Hava almayacak şekilde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  • Sebze kroketleri kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin.

1 Adet Sebze Kroket Kaç Kalori?

  • Orta boyutlarda bir adet sebze kroket, yaklaşık 50 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!