Gevrek Kızartma Hamur

Gevrek Kızartma Hamur
22 Temmuz 2025
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Gevrek Kızartma Hamur için

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Un

Kızartmak için

  • Zeytinyağı
Gevrek Kızartma Hamur

Nasıl Yapılır

Yumurtaları hamur yoğurma kabına kırın. Yoğurt, karbonat ve tuzu ekleyip karıştırın. Hafifçe ele yapışan bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. Hamuru dört eşit bezeye ayırıp yuvarlayın ve un serpilmiş bir zeminde merdaneyle 3 mm kalınlığında açın. Bıçakla 6X6 santimlik kareler şeklinde kesin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Hamurları ekleyip kızartın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo