ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ GEVREK KIZARTMA HAMUR

Gevrek Kızartma Hamur

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gevrek Kızartma Hamur Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Un

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Gevrek Kızartma Hamur Nasıl Yapılır?

Yumurtaları hamur yoğurma kabına kırın. Yoğurt, karbonat ve tuzu ekleyip karıştırın. Hafifçe ele yapışan bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. Hamuru dört eşit bezeye ayırıp yuvarlayın ve un serpilmiş bir zeminde merdaneyle 3 mm kalınlığında açın. Bıçakla 6X6 santimlik kareler şeklinde kesin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Hamurları ekleyip kızartın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!