Gevrek Kızartma Hamur

Gevrek Kızartma Hamur
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Gevrek Kızartma Hamur için

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Un

Kızartmak için

  • Zeytinyağı
Gevrek Kızartma Hamur

Nasıl Yapılır

Yumurtaları hamur yoğurma kabına kırın. Yoğurt, karbonat ve tuzu ekleyip karıştırın. Hafifçe ele yapışan bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. Hamuru dört eşit bezeye ayırıp yuvarlayın ve un serpilmiş bir zeminde merdaneyle 3 mm kalınlığında açın. Bıçakla 6X6 santimlik kareler şeklinde kesin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Hamurları ekleyip kızartın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo