ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ BAMYA KIZARTMASI

Bamya kızartması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bamya kızartması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı ayran
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 kg bamya
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Yoğurt sos için

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Nane
  • Kırmızı pul biber

Bamya kızartması Nasıl Yapılır

Ayran ve sirkeyi bir kasede karıştırın. Yıkayıp kuruladığınız bamyaları ekleyip 4-5 dakika bekletin. Ayrı bir karıştırma kabında unlar, sarımsak tozu, tuz ve baharatları karıştırın. Bamyaları ayranlı karışımdan çıkartıp fazla suyunu süzdürün ve unlu karışıma ekleyin. Kaseyi sallayarak tüm bamyaların unlanmasını sağlayın. Unlu bamyaları kızgın yağda 5 dakika kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Yoğurt sos için yoğurdu bir kasede hafif çırpın. Nane ve kırmızı pul biberi ilave edip karıştırın. Sosu bamyanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.