ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ TEJAJ MISAKKAH

Tejaj Mısakkah

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tejaj Mısakkah Tarifi İçin malzemeler

  • 1 ince lavaş ekmeği
  • 100 gr tavuk
  • 15 gr sivri biber
  • 15 gr soğan
  • 1 dal taze kişniş
  • 4 kiraz domates
  • 1 taze soğan
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 25 ml zeytinyağı
  • 50 ml ayçiçeğiyağı
  • Tuz
  • karabiber

Tejaj Mısakkah Nasıl Yapılır?

Lübnan mutfağından özel tejaj mısakkah tarifi:

  • Soğanları ince ince kıyıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Tavukları ince kıyarak soğanlara ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Biberleri ince kıyıp karışıma ekleyin. Tuz, karabiber ve sumağı ekleyip harmanlayın.
  • Lavaş ekmeğinin içine karışımı paylaştırıp dürüm şeklinde sarın. Izgarada kızartıp üçer cm boyunda kesin. Servis tabağına yerleştirin.
  • Kiraz domatesleri ayçiçeğiyağında kızartın. Kızarmış kiraz domates, taze soğan ve taze kişniş ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:43

besinler çok lezzetli görünüyor ama benim aradığım bilgi bu değil


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!