ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ SEBZE KÖRİ

Hindistan Cevizli Sebze Köri

Hindistan cevizli sebze köri

Beslenme Koçu Çılga Turan’dan vegan beslenenler için farklı lezzetler arayanlara nefis bir öneri.

Bakliyatlı biber dolması ve vegan karnıyarık tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hindistan Cevizli Sebze Köri Tarifi İçin malzemeler

  • 1 büyük soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet tatlı patates
  • 5 adet patlıcan
  • 200 g nohut ya da mercimek
  • 1 kutu Hindistan cevizi sütü
  • 1 yemek kaşığı köri tozu
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal tozu
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • 2-3 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı

Süslemek için

  • Maydanoz

Hindistan Cevizli Sebze Köri Nasıl Yapılır?

  • Büyük bir tencereye zeytinyağı ekleyin. İnce ince doğradığınız soğanı ve kapya biberi renkleri dönünceye dek kavurun.
  • Tatlı patatesi küp küp doğrayıp karışıma ilave edin. Nohutları ekleyip, 10 dakika daha ara ara karıştırarak pişirin.
  • Üzerine küp küp doğradığınız patlıcanı da ekleyin. Toz baharatları bir kasede karıştırıp, üzerine soya sosunu ilave edin.
  • Daha sonra tenceredeki karışıma ekleyip, 3-4 dakika daha kavurun.
  • Üzerine Hindistan cevizi sütü, tuz ve karabiberi de ilave edip, ara ara karıştırarak kısık ateşte yaklaşık 45-60 dakika pişirin.
  • Hafifçe soğuduktan sonra dilerseniz yanında haşlanmış kinoa veya salatayla servis edin.
  • (Bu yemeği bir gün dinlendirip, ertesi gün tüketmenin aromaların birbirine karışmasına ve daha lezzetli olmasına yardımcı olduğunu unutmayın.)
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!