ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ ZENCEFİLLİ MİNİ MUFFİN

Zencefilli Mini Muffin

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zencefilli Mini Muffin Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr kek unu
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 150 ml süt
  • 2 yumurta
  • 125 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı bal
  • 75 gr esmer şeker

Üzeri için

  • 125 gr pudra şeker
  • 4 tatlı kaşığı su
  • Fındık ezmesi
  • Renkli şekerlemeler

Zencefilli Mini Muffin Nasıl Yapılır?

Un, zencefil ve karbonatı bir kaba alıp harmanlayın. Başka bir kapta süt ve yumurtaları çırpın. Tereyağı, bal ve şekeri tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Tereyağlı karışımı unlu karışıma ekleyip çırpın. Sütlü karışımı ilave edip karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız kek harcını küçük muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerlerine fındık ezmesi sürüp renkli şekerlemeleri yapıştırın. Pudra şeker ve suyu bir kapta karıştırın. İnce uçlu krema sıkma torbasına doldurup şekerlemelerin üzerine çizgiler şeklinde gezdirerek sıkın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!