Uyuyan Ayıcık

04 Ocak 2025 tarihinde güncellendi.
Uyuyan Ayıcık
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Uyuyan Ayıcık için

Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1.5 su bardağı su veya tavuk suyu
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • 4 yumurta
  • Dereotu
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1~2 dilim kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1~2 dilimlenmiş zeytin
  • Tuz
Uyuyan Ayıcık

Nasıl Yapılır

Pirinci yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ekleyip 2-3 dakika orta ateşte kavurun. 1.5 su bardağı su veya tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kayna-dıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerini kağıt havlu ile örterek 10 dakika demlenmeye bırakın. Zeytinyağını geniş ve çukur olmayan bir tavaya alın. Yumurtaları ve tuzu derin bir kapta çatalla iyice çırpın. Isınan tavaya yumurtayı ekleyin. Yumurta biraz sertleşmeye başlayınca dereotu ile ağacın yeşil kısmını kırmızıbiber ile de ağacın gövdesini yaparak mini ağaçlar yapın. Tavanın kapağını kapatmadan 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın. Servis tabağına pilavdan alıp ayıcık şeklini verin. Uyuyan gözler için zeytin dilimlerinden yararlanın. Burnunu kaşar peyniri ile yapıp ortasına üçgen şekilde kestiğiniz kırmızıbiberi yerleştirin. Uyuyan ayıcığın üzerini yumurta ile hazırladığınız ağaç desenli yorgan ile örtün. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo