ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARİFLERİ UĞUR BÖCEKLERİ

Uğur böcekleri

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Uğur böcekleri tarifi için malzemeler

  • 125 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gr labne peyniri
  • Birkaç dal dereotu
  • 5 kiraz domates
  • 20 adet tane karabiber
  • 10 dilim zeytin

Uğur böcekleri Nasıl Yapılır

Kurabiye için gerekli malzemeleri çukur bir kaba alıp pürüzsüz bir hamur elde edene kadar un ekleyerek iyice yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hafifçe unlanmış zeminde ya da yağlı kağıt arasında hamuru merdaneyle açın. Kenarı tırtıklı kurabiye kalıbıyla daireler kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Diğer yanda labne peyniri ve kıyılmış dereotunu bir kasede karıştırın. Soğumuş kurabiyelerin üzerine labne peynirini sürün. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin. Arka kısmından minik bir üçgen parça kesip çıkarın. Üzerlerine tane karabiberleri saplayın. Baş kısmına kürdanla delik açıp içine dereotunun ince saplarından kesip yerleştirin ve bir dilim zeytin takıp uğur böceklerini oluşturun. Uğur böceklerini bisküvilerin üzerine yerleştirip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.