ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARİFLERİ TARÇINLI BALON ÇÖREKLER

Tarçınlı balon çörekler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarçınlı balon çörekler tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 1 paket instant maya (10 gr)
  • 1/4 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 50 ml eritilmiş tereyağı
  • 2/3 su bardağı krema
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1/4 çay kaşığı kabartma tozu

Kaplama için

  • 45 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/3 su bardağı esmer şeker

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • Süsleme şekerleri

Tarçınlı balon çörekler Nasıl Yapılır

Mayayı suda 10 dakika bekletin. Tereyağı, krema, şeker, yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırın. 2 su bardağı un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un ekleyin ve 3 dakika yoğurun. Hamurun üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Kaplama için, bir kasede şeker ve tarçını harmanlayın. Tereyağını eritin. Muffin kaplarını yağlayın. Hamuru 12 eşit parçaya ayırın ve her parçayı 6 eşit parçaya bölerek top şeklinde yuvarlayın. Her bir yuvarlağı önce tereyağına daha sonra şeker karışımına bulayıp kapların içine altışarlı olarak dizin. 25-30 dakika bekletip 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp 5-10 dakika soğumaya bırakın. Üzeri için şeker, süt ve vanilyayı bir kasede iyice karıştırın ve çöreklerin üzerine gezdirin. Süsleme şekerleri serpiştirip servis yapın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:53:20

Osmanli mutfağının o eşsiz lezzeti Osmanlı mutfağının ve yemek kültürünün özelliklerini, tarihsel kültürel birikiminin verdiği çeşitlilik ve coğrafyanın ve iklimlerin verdiği zenginlik ve de denizlerin, göllerin getirdiği bereketle birlikte incelemek ve düşünmek gerekiyor sanırım.Bu koşullar, Osmanlı yemek kültürünü dünyanın üç büyük mutfağından biri. ve bugün truzim firması olarak osmanlı mutfağını yabancı misafirlerimize sunduğumuzda o hamburger ve fast food damak kültüriyle yetişmiş olan avrupa ve özellikle amerikalılarda mutfağımıza olan hayranlıkları yüzlerinden okunuyor. bu sebepden ötürü size 2 web sitesi öneriyorum 1- http://www.packagetoursturkey.com 2- http://www.touroperatoristanbul.com yöresel ve osmanlı mutfağından oluşan günlük turlarından yaralanabilirsiniz. bir milletin büyüklüğü sadece tarihte kazanmış olduğu zaferlerden ibaret değil kültür sanat ve mutfağının büyüklüğü ve çeşitliliğide önem arz eder.. herkese selamlar

privatetur12.10.2016 16:53:46

TTg seyahat acentasi tur içerisinde yemeklerde osmanlı hatta bizans mutfağından çok özel kombinasyon yapmişlar.. hatta ilk defa duydum ve çok şaşırdım tavuk göğsü yemeği bizans mutfağindan bize kalan bir tatlı imiş.. osmanli saraylarini gezdikten sonra osmanli saray yemeklerini yemek çok hoş oluyor. yemek ile geziyi birleştirmek isteyen arkadaşlara http://www.privatetoursinistanbul.com adresi çok ideal türk mutfağı biz nedense bugüne kadar tanıtamamişiz. japonlar ballandira ballandira sushi dedikleri bişeye benzemeyen yemeği tüm dünya insanların ezberinde bilgisinde.. bizim yemekler ise tanitima hatta kendi halkimiza bile tanitima muhtaç... herkese selamlar..

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.