ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARÇINLI BALON ÇÖREKLER

Tarçınlı Balon Çörekler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tarçınlı Balon Çörekler Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 1 paket instant maya (10 gr)
  • 1/4 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 50 ml eritilmiş tereyağı
  • 2/3 su bardağı krema
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1/4 çay kaşığı kabartma tozu

Kaplama için

  • 45 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/3 su bardağı esmer şeker

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • Süsleme şekerleri

Tarçınlı Balon Çörekler Nasıl Yapılır?

Mayayı suda 10 dakika bekletin. Tereyağı, krema, şeker, yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırın. 2 su bardağı un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un ekleyin ve 3 dakika yoğurun. Hamurun üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Kaplama için, bir kasede şeker ve tarçını harmanlayın. Tereyağını eritin. Muffin kaplarını yağlayın. Hamuru 12 eşit parçaya ayırın ve her parçayı 6 eşit parçaya bölerek top şeklinde yuvarlayın. Her bir yuvarlağı önce tereyağına daha sonra şeker karışımına bulayıp kapların içine altışarlı olarak dizin. 25-30 dakika bekletip 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp 5-10 dakika soğumaya bırakın. Üzeri için şeker, süt ve vanilyayı bir kasede iyice karıştırın ve çöreklerin üzerine gezdirin. Süsleme şekerleri serpiştirip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!