ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ CHEESECAKE YUMURTALARI

Cheesecake Yumurtaları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cheesecake Yumurtaları Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 sürprizli yumurta çikolata

Cheesecake dolgusu için

  • 150 gr labne peyniri
  • 30 gr toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya
  • 120 ml krema

Yumurta sarısı için

  • 3 yemek kaşığı kayısı reçeli
  • 25 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu

Cheesecake Yumurtaları Nasıl Yapılır?

Çikolataları derin dondurucuda en az 1 saat soğutun. Dolgusu için, labne peyniri, toz şeker, vanilya ve limon suyunu mikserle çırpın. Ayrı bir kapta kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve peynir karışımına ekleyerek spatula ile karıştırın. Düz uçlu sıkma torbasına doldurun. Çikolataların uç kısmını dikkatlice keserek içinde bulunan oyuncak kutusunu çıkartın ve çikolataları bir yumurta kutusuna yerleştirin. Cheesecake karışımını içine doldurun ve derin dondurucuda bekletin. Kayısı reçeli, portakal suyu ve tereyağını cezveye alıp birkaç dakika pişirin. El blenderi ile püre haline getirin. Yumurtaların içindeki dolgunun ortasına çukur oluşturun ve kayısılı karışımı kaşıkla içlerine doldurun. 1 saat derin dondurucuda beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!