ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ TERBİYELİ KURU FASULYE ÇORBASI

Terbiyeli Kuru Fasulye Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Terbiyeli Kuru Fasulye Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı kuru fasulye
  • 2 soğan
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 4 çorba kaşığı domates püresi
  • 8 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Pul biber

Terbiyesi için:

  • Yarım su bardağı süt kreması
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • Tuz

Terbiyeli Kuru Fasulye Çorbası Nasıl Yapılır?

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Fasulyenin yarısını ayırın. Kalan fasulyeleri robotta püre haline getirin.

Hardal kremasını hazırlamak için; süt kreması, hardal, sirke, un, bir tutam tuz ve yumurta sarısını derin bir kaseye alın. Krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.

Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Fasulye püresi, sıcak su, domates püresi ve ayırdığınız fasulyeleri ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin. 

Çorba koyulaşmaya başlayınca hazırladığınız terbiyeyi ekleyerek karıştırın. 5 dakika daha pişirip ateşten alın. Servis kaselerine paylaştırıp nane ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hafif bir şekilde hazırlanan klasik fasulye çorbası tarifini de notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!