ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER TAVUKLU BAKLA GRATEN

Tavuklu bakla graten

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu bakla graten tarifi için malzemeler

  • 600 gr bakla
  • 3 salçalık kırmızıbiber
  • 100 gr tavuk göğüs eti
  • 40 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 2 su bardağı süt
  • tuz
  • karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat

Tavuklu bakla graten Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Baklaların uç kısımlarını koparıp temizleyin. Yıkayıp süzün ve kararmaması için bir çorba kaşığı un ve limon suyu ilaveli suda 10 dakika bekletin. Süzüp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın.

Salçalık kırmızıbiberleri temizleyip uzun şerit şeklinde kesin. Tavuk etini yumuşayana kadar haşlayın. Eti bir kaba alıp tel tel ayırın.

Beşamel için tereyağını tavada eritip kalan bir kaşık unu ilave edin ve devamlı karıştırarak pembeleşene kadar kavurun. Sütü ekleyip boza kıvamını alana kadar karıştırın. Tuz, iki kaşık kaşarpeyniri, karabiber ve muskatı ekleyip ocaktan alın.

Baklaları ve şerit biberleri yağlanmış fırın kabına değişimli olarak yerleştirin. Üzerine tel tel ayrılmış eti serpiştirip kalan bakla ve biberleri ilave edin. Beşamel sosu döküp önceden ısıtılmış fırına verin. 5-7 dakika pişirip üzerine kalan peyniri serpiştirin. 2-3 dakika daha pişirip fırından alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.