Pazılı Nohut Kavurması

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Pazılı Nohut Kavurması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazılı Nohut Kavurması için

Malzemeler

  • 2 demet pazı
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
Pazılı Nohut Kavurması

Nasıl Yapılır

Soğanı doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın ve soğanlar ile birlikte soteleyin. Pazıları doğrayarak ekleyin ve suyunu çekinceye kadar kavurun. Haşlanmış nohutları yumuşayan pazılara ekleyin ve orta ateşte 5 dakika pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, pul biber ile tatlandırın. Sarımsağı rendeleyip yoğurda ekleyin. Pazılı nohudu servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Küçük doğranmış kırmızıbiber ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo