ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER PATLICANLI BULGUR KÖFTESİ

Patlıcanlı bulgur köftesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı bulgur köftesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 kemer patlıcan
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • ¾ su bardağı un
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 su bardağı yoğurt

Patlıcanlı bulgur köftesi Nasıl Yapılır

İnce bulguru sıcak su ile ıslatın. Derin bir kaba alıp un, yumurta ve tuzu ilave edip iyice yoğurun. Yavaş yavaş su ekleyip köftenin kıvamına göre ayarlayın. Küçük yuvarlak köfteler yapın. Tencereye su aktarıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca köfteleri ekleyin. Köfteler su yüzüne çıkınca tencereden alın. Patlıcanları alacalı soyduktan sonra tuzlu suda bekletin. Tavaya yeteri kadar yağ aktarıp ısıtın. Patlıcanları kuruttuktan sonra kızgın yağda kızartın. Sos için ayçiçek yağını tavada ısıtın. Pul biber ekleyip çok az kaynatın ve ocaktan alın. Köfteleri ve patlıcanları servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu ilave edin. Biberli sosu gezdirip nane serpiştirerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.