ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ PASTIRMA PELERİNLİ NOHUT

Pastırma Pelerinli Nohut

Pastırma pelerinli nohut

@denizorhunklemantin Deniz Orhun'dan lezzetli bir atıştırmalık tarifimiz var. Nohut, buğday ve enginarı bir araya getirdikten sonra, baharat karışımı ile tatlandırıyoruz. Şık bir görünüme sahip olan pastırma pelerinli nohutları, kalabalık sofralarda yemeklerinize eşlik etmesi için sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, pastırma pelerinli nohut tarifine geçebiliriz.

İçinde nohut olsun da ne olursa olsun diyenler için, nefis baharatlı nohut cips ve Antep usulü nohut dürüm tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pastırma Pelerinli Nohut Tarifi İçin malzemeler

  • 15 adet pastırma dilimi
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 3 diş sarımsak (Çok ince doğranmış)
  • 1/4 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 adet orta boy enginar
  • 1/2 haşlanmış aşurelik buğday
  • 1 avuç ceviz (Parçalanmış) 
  • 1-2 dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Pastırma Pelerinli Nohut Nasıl Yapılır?

  • Nohut, enginar ve aşurelik buğdayı ayrı kaplarda haşlayın.
  • Nohuta sirke ve tahini ekleyerek mutfak robotundan geçirdikten sonra bir kaba alın.
  • Enginarı da mutfak robotundan geçirin ve sarımsağı, cevizleri ve haşladığınız aşurelik buğdayı ekleyin ve tahinli nohutun bulunduğu kaba aktarın.
  • Bu karışıma hardal, tuz, karabiber, limon, zeytinyağı ve kimyonu ekleyerek iyice karıştırın ve küçük toplar haline getirin.
  • Hazırladığınız topların üzerini taze kekik dallarıyla süsledikten sonra pastırmaları adeta bir pelerin şeklinde bu toplara giydirin.

ŞEFİN ÖNERİSİ

  • Pastırma pelerinli nohut son derece lezzetli bir atıştırmalıktır. Ilık servis edildiğinde ara sıcak ve soğuk servis edildiğinde de hoş bir ara mezedir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!