ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER NOHUTLU VE BULGURLU PATLICAN DOLMASI

Nohutlu ve bulgurlu patlıcan dolması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu ve bulgurlu patlıcan dolması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • ¾ su bardağı nohut
  • 6 patlıcan
  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Nane
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gr tereyağı

Üzeri için

  • 1~2 domates

Nohutlu ve bulgurlu patlıcan dolması Nasıl Yapılır

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ve ortadan ikiye kesin. İçlerini oyarak çıkartın ve tuzlu suda bekletin. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayıp kıymaya ekleyin. Salçaları, tuz ve baharatları, rendelenmiş sarımsağı, yıkanmış bulguru, maydanozu, zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyin. Nohutu ilave edip patlıcanların içlerine doldurun. Domatesten parçalar kesip patlıcanların ağız kısımlarını kapatın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip üzerlerine küçük kesilmiş tereyağı parçaları serpin. İsteğe göre nar ekşisi gezdirin. Üzerine küçük boy porselen bir tabak kapatıp önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.