ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ NOHUTLU PEYNİR EZMESİ

Nohutlu Peynir Ezmesi

Nohutlu peynir ezmesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nohutlu Peynir Ezmesi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet kırmızı acı biber
  • 500 g Ezine peyniri
  • 1 çay bardağı Antep fıstığı içi
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut (Kabukları da temizlenecek)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet büyük boy avokado (Tercihen yumuşak)

Nohutlu Peynir Ezmesi Nasıl Yapılır?

  • Acı biberleri közleyin, daha sonra kabuğunu soyun ve çekirdeklerini temizleyin.
  • Çelik kabın içine peyniri aktarın. Kaşıkla ezerek macun kıvamına getirin. Ardından temizlediğiniz biberi ilave edin. İki malzeme iyice birleşene kadar biraz daha ezin. En son irice dövülmüş Antep fıstığı içi ekleyin.
  • Avokadoyu çatalla ezin. 1 diş havanda ezilmiş sarımsak ekleyip karıştırın. Avokadoyu servis tabağına ortası boş kalacak şekilde yayın. Ortasına hazırladığınız peynir ezmesini yerleştirin. En son zeytinyağında iyice kıtırlaşana kadar kavrulmuş nohutları serpin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!