ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER NOHUT PİYAZI

> NOHUT PİYAZI
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohut piyazı tarifi için malzemeler
  • 1.5 su bardağı nohut 1 demet taze soğan 1 kırmızı soğan 4-5 dal maydanoz 2 dal taze nane 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı sirke Tuz
  • pulbiber
  • sumak
Nohut piyazı Nasıl Yapılır

Nohutu akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp soğuk su ilave edin ve elinizle ovuşturarak kabuklarını çıkarın. Nohudu derin bir kaba alın.

Taze soğan, maydanoz ve naneyi temizleyip kıyın. Kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın. Hepsini nohuda ilave edip harmanlayın. 

Zeytinyağı, sirke, limon suyu, tuz, sumak ve pulbiberi bir kasede karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.


Şefin Yorumu :
PİYAZ SEÇENEKLERİ
Genellikle kurufasulye ile hazırlanan piyazı yeşil mercimekle de deneyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.