ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER MANTARLI BULGUR RİSOTTO

Mantarlı Bulgur Risotto

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı Bulgur Risotto Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan
  • 40 g tereyağı
  • 2 su bardağı iri bulgur
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 100 g tulum peyniri
  • 10~12 orta boy kültür mantarı
  • 9~10 bardak tavuk suyu

Üzeri için

  • Değirmen karabiber
  • Taze kekik

Mantarlı Bulgur Risotto Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağının yarısında pembeleşinceye kadar kavurun. İri bulgur ve sirkeyi ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • Tavuk suyunun bir su bardağı kadarını ilave edin. Bulgur, suyunu çektikçe kalan tavuk suyunu azar azar ilave edin.
  • Küp doğradığınız mantarları ayrı bir tavada soteleyin ve pişen bulgura ekleyin. Rendelenmiş tulum peyniri ve kalan tereyağını ilave edip karıştırın.
  • Kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar dinlendirin. Üzerine değirmen karabiber serpin. Taze kekik ile süslerek sıcak servis yapın.
    Dilerseniz, mantarlı risotto tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.